Over ons

Ons bedrijf Bestaat uit 3 onderdelen. Swaertenberg teelt, Greenworks hout en AgriConnection

Swaertenberg teelt

Swaertenberg teelt is ons merk voor de teelt van topkwaliteit aardbeien en snijheesters. Onze aardbeien zijn echte smaakbommetjes. In de periode mei-oktober zijn onze aardbeien te koop. Wij werken bij de teelt van onze aardbeien zoveel mogelijk geïntegreerd, dus met oog voor omgeving en milieu. Dat geldt ook voor de teelt van snijheesters. Wij telen, oogsten en sorteren de takken met zorg zodat ze een welkome toevoeging zijn voor menig boeket.

Greenworks

Greenworks is de tak voor de houtzagerij op maat. Hier verzagen wij in de regio geoogste stammen tot planken en balken in de gewenste maten. Naast de houtzagerij maken wij steeds meer producten op maat zoals tuinmeubilair, tafelbladen etc.

AgriConnection

AgriConnection is druk met diverse projecten duurzame landbouw. Door inzet van nieuwe technieken, “oude” boerenwijsheid en modern datamanagement wordt samen met agrariërs, landbouwadvisering en onderzoekers gewerkt aan het verminderen van milieurisico’s bij een gezonde agrarische bedrijfsvoering. Rode draad hierbij is “met minder input meer output”.

Missie

We zijn ons bedrijf gestart vanuit de gedachte “we gaan doen waar we goed in zijn en wat we leuk vinden”. En dat is nog steeds zo.

Een van de essentiële kenmerken voor al onze bedrijfsactiviteiten is dat de prijs/kwaliteit verhouding van een zeer hoog niveau moet zijn. Een ander belangrijk kenmerk is dat we willen werken met oog voor onze omgeving en milieu.

De aardbeien en snijheesters worden geïntegreerd geteeld, in de houtzagerij verwerken we alleen hout uit de eigen regio en de projecten van AgriConnection moeten een plus opleveren voor milieu en agrarische sector.

Geschiedenis

Henk van Doorn en Ellen Kusters zijn in 2005 gestart met Greenworks en AgriConnection. Onder het motto “we gaan doen waar we goed in zijn en wat we leuk vinden” werd gestart met diverse activiteiten. Inmiddels houdt Henk zich bezig met Greenworks Hout en heeft Ellen zich toegelegd op AgriConnection. De teelt van aardbeien en snijheesters is een gezamenlijke activiteit.

AgriConnection is gestart met als doel de ervaringen in productontwikkeling en plantenveredeling aan te wenden voor een breed publiek. In eerste instantie lag de focus hierbij op de plantenveredeling. Voor diverse bedrijven in binnen- en buitenland zijn innovatieprojecten uitgevoerd en is het datamanagement en -analysepakket AGROBASE Generation II® geïmplementeerd.

Ondertussen werd ook gestaag doorgewerkt aan innovatietrajecten voor de food- en agribusiness. Tijdens een kortstondige samenwerking met Food Valley Consortium werd gewerkt aan kennisvalorisatie, octrooivermarkting en octrooi-adoptie. Dit alles op het snijvlak van plantwetenschappen, techniek en automatisering.

Dit alles is anno 2021 uitgegroeid tot projecten duurzame landbouw waarbij in samenwerking met agrarische sector, overheden en drinkwaterbedrijven wordt gewerkt aan het verkleinen van het risico op uit- en afspoeling van mineralen en restanten van gewasbeschermingsmiddelen.

Swaertenberg teelt is de jongste loot in de bedrijfsboom. Gestart in 2015 met de overname van de aardbeienteelt van Harrie en Truus van de Ven. In 2017 is daar de teelt van snijheesters aan toegevoegd. Deze teelt breidt zich in de nabije toekomst verder uit.

Impressie