283swartenberg

Swaertenberg teelt

Op de Swaertenberg in Heukelom worden al sinds 1973 aardbeien geteeld. Vroeger in de volle grond, nu telen we aardbeien op stellingen. Op die manier kunnen we de aardbeien optimaal verzorgen en bemesten en dat proef je! In 2017 zijn we begonnen met de teelt van snijheesters.

Prachtig rood en zoet

In het hart van de Maasduinen oogsten wij vanaf mei tot oktober de lekkerste aardbeien. We telen buiten op stellingen. Op die manier kan de aardbei lekker groeien, en met een lekker zonnetje worden ze prachtig rood en zoet.

Versheid is gegarandeerd

De teelt is gericht op smaak en kwaliteit. We gebruiken daarvoor rassen die geselecteerd zijn op smaak, kwaliteit en houdbaarheid om een topkwaliteit te produceren. Onze aardbeien vind je bij de betere groenteman en supermarkt, maar ook bij restaurants en bakkers in de regio. Versheid is dus gegarandeerd.

Snijheesters

Bij de teelt van snijheesters richten we ons vooral op bes- en bladheesters maar een uitstapje naar bloeiende soorten durven we wel aan.

Gevarieerd assortiment

Op een relatief klein oppervlak telen we diverse soorten snijheesters. Denk daarbij aan Symphoricarpos (sneeuwbes), Callicarpa, Blad-ilex, Photinia, Cornus maar ook Spirea, Viburnum en Salix.

Impressie